Zurück zu Nachrichten
23 August, 2023
Gastronomie
Culinaire traditie van het eiland Madeira

Het eiland Madeira beschikt over een rijke culinaire traditie die de unieke cultuur en geschiedenis weerspiegelt. Hier zijn enkele hoogtepunten van de eetcultuur van Madeira:

 

Traditionele Gerechten

 

Espetada: Dit is een van de beroemdste gerechten van Madeira, bestaande uit grote stukken rundvlees gemarineerd in knoflook, zout en laurierblaadjes en vervolgens gegrild op spiesjes boven open vuur. Het wordt vaak geserveerd met milho frito (gebakken maïsmeelblokjes).

 

Bolo do Caco: Een traditioneel platbrood uit Madeira, meestal warm geserveerd en ingesmeerd met kruidenboter. Het wordt vaak gegeten als bijgerecht of als sandwichbodem.

 

Picado: Een gerecht gemaakt van kleine stukjes rundvlees, meestal gebakken met knoflook en geserveerd met friet. Het wordt vaak gegeten als een gemeenschappelijk gerecht waarbij iedereen direct van de schaal eet.

 

Lapas: Gegrilde limpets, vaak gekookt met knoflook en citroen. Ze zijn een populaire delicatesse op het gebied van zeevruchten op het eiland.

 

Peixe Espada Preto: Zwarte haarstaartvis, een diepzeevis afkomstig uit de wateren rond Madeira, wordt meestal geserveerd met banaan- of passievruchtensaus. Dit gerecht biedt een heerlijke mix van hartige en zoete smaken.

 

Snoepjes en Desserts

 

Bolo de Mel: Madeiraanse honingcake, een dichte en rijke cake op smaak gebracht met melasse, kruiden en vaak met noten en gedroogd fruit. Traditioneel wordt er rond Kerstmis van genoten, maar het is het hele jaar door verkrijgbaar.

 

Queijadas: Kleine, zoete kaastaartjes die een populaire traktatie zijn op het eiland.

 

Drankjes

 

Madeirawijn: Een versterkte wijn die in verschillende stijlen verkrijgbaar is, van droog tot zoet. Madeirawijn is internationaal bekend en heeft een lange geschiedenis die eeuwen teruggaat.

 

Poncha: Een traditionele alcoholische drank gemaakt met aguardente de cana (rum van suikerriet), honing, suiker en citroensap. Het is een basisproduct in lokale bars en een must voor bezoekers.

 

Nikita: Een verfrissend drankje gemaakt met bier, ijs en ananas- of passievruchtensap. Het is een uniek en heerlijk brouwsel, perfect voor warme dagen.

 

Verse Producten

 

Dankzij de vruchtbare grond en het gunstige klimaat van het eiland produceert Madeira een verscheidenheid aan verse groenten en fruit. Vooral tropisch fruit zoals passievruchten, bananen, papaja's en cherimoya zijn overvloedig en smaakvol.

 

Gastronomische Ervaring

 

Eten op Madeira is vaak een gemeenschappelijke en feestelijke ervaring. Veel gerechten zijn ontworpen om te worden gedeeld met vrienden en familie en weerspiegelen de warme gastvrijheid en de hechte gemeenschap van het eiland.

 

Bezoekers van Madeira zullen een culinaire scene vinden die net zo rijk en divers is als het eiland zelf, en een mix van traditionele smaken en moderne invloeden biedt die zorgen voor een werkelijk onvergetelijke eetervaring.

Neueste Nachrichten

31 März, 2024
Nachhaltigkeit

Onze samenwerking met Pack for a Purpose

Bij Kaamah geloven we in de kracht van collectieve actie om betekenisvolle verandering te creëren. Daarom kondigen we met trots onze samenwerking aan met 'Pack for a Purpose', een initiatief dat reizigers zoals jij aanmoedigt om een ​​positieve impact te maken tijdens het verkennen van de wereld
12 September, 2023
Stad

Madeira Uitgeroepen tot 'Beste Eilandbestemming ter Wereld'

Madeira is herhaaldelijk gekozen als 'World's Best Island Destination' door de prestigieuze World Travel Awards. Deze onderscheiding is een van de vele die de uitmuntende kwaliteiten van deze archipel benadrukken, die steeds meer erkenning krijgt als een van de meest aantrekkelijke toeristische plekken ter wereld.
Kontakt aufnehmen
+351933176366(nationaler Mobilfunkanschluss für Telefonate und WhatsApp)
Newsletter abonnieren
Urheberrecht © 2023 Kaamah